首页> 专升本英语阅读小练习,你看懂这篇文章了吗?

专升本英语阅读小练习,你看懂这篇文章了吗?

来源:湖北专升本 浏览次数:155 发布时间:2021-06-15

英语阅览是专升本英语考试中的一项必考题型,平常同学们要多多操练才干有时机拿高分

那么小编在这儿给咱们一篇英语阅览,看咱们能做多几道题。 I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight yard in Atlantic City and landing on my head. Now I am thirty two. I can vaguely remember the brightness of sunshine and what color red is. It would be wonderful to see again, but a calamity can do strange things to people. It occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadn"t been blind. I believe in life now. I am not so sure that I would have believed in it so deeply, otherwise. I don"t mean that I would prefer to go without my eyes. I simply mean that the loss of them made me appreciate the more what I had left. Life, I believe, asks a continuous series of adjustments to reality. The more readily a person is able to make these adjustments, the more meaningful his own private world becomes. The adjustment is never easy. I was bewildered and afraid. But I was lucky. My parents and my teachers saw something in me--a potential to live, you might call it--which I didn"t see, and they made me want to fight it out with blindness. Thehardest lesson I had to learn was to believe in myself. That was basic. If I hadn"t been able to do that, I would have collapsed and become a chair rocker on the front porch for the rest of my life. When I say belief in myself I am not talking about simply the kind of self confidence that helps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger than that: an assurance that I am, despite imperfections, a real, positive person; that somewhere in the sweeping, intricate pattern of people there is a special place where I can make myself fit. Ittook me years to discover and strengthen this assurance. It had to start with the most elementary things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he was mocking me and I was hurt. "I can"t use this." I said. "Take it with you," he urged me, "and roll it around." The words stuck in my head. "Roll it around! "By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseball. At Philadelphia"s Overbrook School for the Blind I invented a successful variation of baseball. We called it ground ball. All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to learn my limitations. It was no good to try for something I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failure. I would fail sometimes anyway but on the average I made progress. 1. We can learn from the beginning of the passage that A. the author lost his sight because of a car crash. B. the author wouldn"t love life if the disaster didn"t happen. C. the disaster made the author appreciate what he had. D. the disaster strengthened the author"s desire to see. 2. What"s the most difficult thing for the author? A. How to adjust himself to reality. B. Building up assurance that he can find his place in life. C. Learning to manage his life alone. D. To find a special work that suits the author. 3. According to the context, "a chair rocker on the front porch" in paragraph 3 means that the author A. would sit in a rocking chair and enjoy his life. B. was paralyzed and stayed in a rocking chair. C. would lose his will to struggle against difficulties. D. would sit in a chair and stay at home. 4.According to the passage, the baseball and encouragement offered by the man A. hurt the author"s feeling. B. gave the author a deep impression. C. directly led to the invention of ground ball. D. inspired the author. 5. According to the passage, which of the following is CORRECT? A. The author set goals for himself but only invited failure most of the time. B. The author suggested not trying something beyond one"s ability at the beginning. C. The bitterness of failure prevented the author from trying something out of reach. D. Because of his limitations, the author tried to reach one goal at a time. 大学英语操练题答案: 1、答案:[C]细节判断题。第l段最终一句指出“所失掉的让我更懂得爱惜现在具有的”,故选C。作者失明是由于他从一辆卡车(box car)A摔下来,而不是由于汽车事端,故扫除A;B的揣度没有原文依据;文中说到他巴望重见光明。D的表述与原文有收支。 2、答案:[B]细节判断题。the most difficult thin9是The hardest lesson的同义改写,故可定位到第3段。该段首句指出最困难的工作是“信任自己”,But所在的语句做了更详细的解说即“对自己的一种深信,我仍是 我,虽然不是完美的……深信自己可以找到一个合适自己的方位”,故选B。A太抽象;由第2段可知他的日子并不是孤单的,他还有爸爸妈妈、教师等的支撑,故C错 误;D文中没有说到。 3、答案:[C]句意理解题。本题可用扫除法。第3段第3句说到,“如果我不深信自己,我会溃散,变成一个坐在轮椅里的废人了,在门廊前度此余生”,由此可知C正确。 4、答案:[D]细节判断题。依据baseball定位到倒数第2段。从该段最终两句可知棒球和那个男人的鼓动给作者以启示和鼓动.然后发明晰一种叫“滚球”的运动,故选D。该段说到作者认为那个男人是在嘲讽他,但后来在他的鼓励下有所启示,故A过错;B“给作者留下了深刻印象”在文中没有提及;C中的directly过错,男人的话仅仅给了作者启示。 5、答案:[B]细节判断题。最终一段第2、3句标明咱们要意识到自己的限制性,在开始时测验那些遥不行及的东西只会徒劳无功,故B正确;由该段第1句和最终一句可知作者为自己不断建立方针并完成了大部分的方针,故A过错:最终一句的anyway but可知C过错;文中并没有指出他每次测验一个方针是由于他自己的限制,故D属干随意伪造。

相关文章推荐
文章评论
用户头像

用户姓名